ГЕРБ-СДС представя Плана за възстановяване и развитие на България. Документът е

...
ГЕРБ-СДС представя Плана за възстановяване и развитие на България. Документът е
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС представя План за възстановяване и развитие на България

ГЕРБ-СДС представя Плана за възобновяване и развиване на България. Документът е озаглавен „ България след рецесиите - проект за възобновяване “ и обгръща всички секторни политики от публичния живот.

Планът съдържа съответни стъпки за превъзмогване на икономическата неустойчивост и енергийната рецесия, пред която е изправена страната ни, както и политики за възстановяване стандарта на живот на българските жители, на бизнес средата и поощряване на вложенията.

Образованието и опазването на здравето остават приоритет в бъдещо ръководство на обединението, както и обновяване построяването на огромните инфраструктурни обекти и поддръжката на републиканската пътна мрежа.  " Случайно съответства с Кръстов ден и с празника на пожарникарите. Но кръстът на ГЕРБ е подобен, сами да го носим, всички чакат да ги извадим от рецесиите, като че ли това става с едно магическо решение, съобщи водачът на партията Бойко Борисов.

Понеже доста рецесии се подредиха от 2009 насам. Две години чакахме проект за възобновяване. Той го нема. Щото са доста умни. всички други страни се оправиха, без България. Явно остатъците са толкоз огромни, че не им трябват. А в това време всяка седмица по 500 милиона дълг, а проектът си седи там. Затова заглавието е компилирано да ги има рецесиите, и проекта да го има. Много хора работиха, добави Борисов.

Томислав е основен редактор. Да се надяваме, че сме създали добър документ. Това ни е нужно, когато обикаляте по градовете и селата. Хората видяха цените на храните, на бензина, на газа, чудовищната инфлация.

Те желаят някаква вяра. Ние не можем да им дадем вяра, тъй като ще кажем, че ще увеличим това и това. Ние би трябвало да кажем по какъв начин страната по какъв начин ще изкара пари, какъв ще е растежа и най-много с какви принадлежности.

Никакъв документ не е идеален и по тази причина го вършим. Нашите съперници ще го гледат. И там където има опция да го подобрим, ще го подобрим. Не е Библия, не е Коран, само че споделя по какви способи и в какви периоди може да изкараме България от рецесията ", сподели още Борисов. 

" Добрата вест е, че няма нито един избягал презентатор, поради това, което следва, не е смешка работа. От две години България е в политическа рецесия. Това не се показва единствено в невъзможността да се построи постоянна управническа структура, която да работи и да дава резултати в интерес на хората.

Тя е доста по-страшна тъй като към нея се прибавиха тотална атомизация на политическите сили, безспорна липса на политически разговор. По-страшното, присъщата за неопитността надменност, всякакво разкъсване с истината и здравия разсъдък, както и несъразмерна доза радикализъм.

По-страшното е, че действието на цели публични системи беше спряно. Започвам с българския парламент, който не бе в положение да извършва главната си функционалност да приема качествено и количествено задоволително закони, да излъчва болшинство, минавам през контрола на границата и стигам до вложенията в тежка инфраструктура. За жал, наред с рецесията в страната съветската инвазия в Украйна утежни обстановката в допълнение. Получи се интерференция сред българските рецесии и влошената среда за сигурност.

Това съчетано с искрено аматьорското ръководство докара до тази поредност от рецесии, рецесия с цените на енергоносителите. Бич за бизнеса, бюджетна рецесия, инфлация два пъти по-висока от еврозоната. Срив на вложенията. Днес не сме се събрали обаче да проучваме рецесиите, те са забележими без подробен разбор. Днес сме тук да посочим решение. Без да забравяме обичайните си цели.

Защото България има дневен ред - икономическо развиване, просвета обучение, нововъведения, обществени вложения в всякаква инфраструктура. Но преди да стигнем до детайлите дано да уточня някои неща, ние от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ще носим нашата отговорност.

Ще изпълняваме съзнателно уговорките си, без значение дали управляваме или сме в съпротива. Ако волята на народа е такава, да сме първи, ще създадем всичко допустимо за сформирането на държавно управление, само че с ясна парламентарна поддръжка, със сили, с които имаме подобие във възгледите.

И трето, да върнем политическия разговор и да изхвърлим от политиката арогантността, лъжата и аматьорщината. За хората които са в и отвън тази зала, приканвам ви да четете желанията и упоритостите на всички, които ще вземат участие в изборите. Това, което ще видите като размах и експертиза, няма да го има никой различен ", сподели Томислав Дончев.



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР